Aslında herhangi birinin bu iletiyi keşfedeceğine dair umudum yok ama yinede yazmak istiyorum.Sanırım buralar artık o kadar ıssız ki tüm forumu günlüğüm olarak bile kullanabilirim.On yıldan uzun bir süre oldu ancak nedense her yıl düzenli olarak aniden aklıma düşüyor çocukluğumun en güzel yılları.Çocuklara yönelik geliştirilmiş bir sohbet forumunun hayatınızı ne kadar ciddi şekilde şekillendirebileceğini asla bilemezsiniz.Açıkçası benimde çok bir fikrim yoktu.Yaşarak gördüm Burada çok güzel arkadaşlıklar edindim ve hiç şüphesiz teknolojiyi en efektif ve güvenli şekilde kullanan jenerasyon bizlerdik.Yarışmalar, galeriler, pastasından tut o dönem imza adı verilen çalışmaların satıldığı mağazalar... 10 yıl önce burada olmayan hiç kimsenin anlayabileceği şeyler değil elbette ama her biri çok anlamlı, çok güzel.Hatırlıyorumda forumdaki üretkenlik kültürü o dönem bir çoğumuzu dönemin grafik tasarımcılarının kullandığı profesyonel araçları kullanmaya teşvik etmişti.Tahmin edersiniz ki 2024 yılında 8 yaşında herhangi bir çocuğun Adobe photoshop serilerinin varlığından bile haberi yoktur.Ancak bizlerin vardı.Yıllar içinde büyüdük, sorumluluklarımız ve hayatlarımız değişirken forumun aktifliği düştü.En sonunda da forum onaylı web sitesi üzerinden kaldırıldı ve tüm anılarımızla beraber kayboldu.Görüyorum ki çok fazla emekle bir kaç yıldır tekrar inşa edilmeye çabalansa dahi aktiflik konusunda ne yazık ki yeterince başarılı olunamamış.En üzücü olsan şeyse foruma ulaşmak bu kadar kolayken buraların bu denli ıssızlığa terk edilmiş olması.Keşke tekrar çocuklar için güvenle sohbet edebilecekleri, iyi ve faydalı vakit geçirebilecekleri bir yer haline getirebilinse ama onlar günümüz sosyal medya uygulamalarıyla hipnoz olmuşken bu çok zor.
Yine de bir umut belki lise pilav günleri gibi forumun eski üyeleri olarak birleşir eski günleri yad ederiz.
Eğer olurda iletimi görürseniz lütfen minikte olsa bir mesaj göndermeden geçmeyin.
Sihirle kalın